הצגת הסטארטאפ שלכם

הצגת הסטארטאפ שלכם הינו תהליך מפחיד. בטווח זמן של כמה דקות בודדות עליכם להסביר את הרעיון שלכם ומדוע המשקיעים צריכים להשקיע את כספם שהושג בזיעת אפם דווקא ברעיון הזה. אז אם אתם שואלים את עצמכם, מה הם המרכיבים למצגת משכנעת ובלתי נשכחת? הנה 5 טיפים שצריך לזכור כשמכינים את המצגת:

  1. שמרו על פשטות. מסגרת הזמן להצגת הסטארטאפ שלכם היא מוגבלת. לכן, ככל שתהיו יותר תכליתיים, כך האפקטיביות של המצגת תגדל. עליכם להתרכז במרכיבים העיקריים של המצגת. אמנם הערך והתועלת של הסטארטאפ ברורה לכם, אך רעיונות מעולים חייבים להיות מגובים במטרות ויעדים ברורים. שקלו מה המשקיע באמת צריך לדעת. מצגת בלתי נשכחת הוא אותנטית, מאורגנת, ברורה ותכליתית. כפי שאלברט איינשטיין אמר פעם: “אם אתה לא יכול להסביר את זה בפשטות, אתה לא מבין את זה מספיק טוב.”
  2. הפכו את המצגת לסיפור. כולם אוהבים סיפור טוב, אפילו המשקיע הכי מוכוון מספרים. אתם יכולים להניח בבטחה שרוב המשקיעים לא יזכרו את כל המידע והמספרים שהצגתם. עם זאת, שילוב של סיפור בתוך המצגת לא רק יהפוך אתכם לזכורים אלא גם לאישיים יותר. הסיפור שלכם צריך לכלול טענות ועובדות שהמשקיעים יוכלו בקלות לאמת ולהתחבר אליהן. בנוסף, שימוש באנלוגיות או סיפורים אישיים יכולים להיות מאוד אפקטיביים.
  3. התחילו בבעיה וסיימו בפתרון. עליכם לתאר את הבעיה שהסטארטאפ שלכם פותר ולהראות כי הבעיה היא אמיתית וחשובה, ושהאנשים שיתקלו בה יהיו מוכנים להשתמש במוצר או שירות חדש כדי לפתור אותה. הסבירו בדיוק מה המוצר או השירות שלכם. הציגו למשקיעים הפוטנציאליים שלכם תמונה של המוצר או תנו להם להתנסות עם המוצר בפועל. אם המשקיעים רוצים להשקיע במשהו, הם צריכים לדעת למה לבחור דווקא את הצוות והפתרון שלכם. אתם צריכים להראות שאתם מבינים את השוק, ולהיות מסוגלים להסביר מדוע קיימת הזדמנות עבור הפתרון שלכם וכי בניתם את הצוות הנכון והתהליכים המתאימים כדי לספק את הפתרון לשוק. היזהרו ממונחים מפוצצים – שימוש במונחים כמו “AI”, “Big Data” או “Machine Learning” לא יצבור לכם נקודות אלא אם כן אתם יכולים לגבות את זה ולהסביר מדוע וכיצד הם באמת רלוונטיים לפתרון שלכם.
  4. למה אתם? צריכה להיות לכם הצעה ייחודית שאתם מסוגלים להעביר בצורה ברורה. עליכם להתייחס לאותם משקיעים בקהל שאולי חושבים לעצמם “לא שמעתי את זה קודם לכן?” או “בטוח שגם אחרים עושים את זה”. שאלה פוטנציאלית נוספת שעליכם להתמודד איתה היא “מדוע זה לא נפתר עד כה?” כללו סטטיסטיקות שוק בסיפור שלכם אבל התרכזו בהבנת השוק הייחודית שלכם על מנת להעביר למשקיע את הזדמנות השוק לפתרון שלכם. כך תענו על השאלה “למה זה נחוץ?” אחזו בהבנה עמוקה של המניעים העיקריים של העסק שלכם, הלקוחות הפוטנציאלים ובמה הצוות שלכם מתרכז. זכרו שהמשקיעים מתעניינים גם בצוות שלכם וכן ביכולותיו וניסיונו.
  5. הכינו שיעורי בית. מי שאתם מציגים לו חשוב כמעט כמו מה שאתם מציגים. כדי להכין מצגת טובה, עליכם להכיר את הקהל שלכם. דעו אל מי אתם פונים ומה מעניין אותם. הבינו אילו משקיעים רלוונטיים אליכם על ידי למידה עליהם, בין אם על ידי ביקור באתר, בפייסבוק ובלינקדאין שלהם, בחנו את הפורטפוליו שלהם, שוחחו עם מייסדים בחברות הפורטפוליו שלהם וכו’. תרגול מביא שלמות! צפו שאלות וענו עליהן מראש. תרגלו את המצגת עם חברי הצוות שלכם, חברים ומשפחה ושימו לב מה השאלות הנפוצות שעולות, ולאחר מכן התאימו את המצגת כך שתתייחס לאותן שאלות נפוצות.

מצגת היא בדיוק כמו דייט ראשון, אתם רוצה להציג את התכונות הטובות ביותר שלכם כך שיהיה בסיס טוב לדייט שני. אתם רוצים לעניין את המשקיעים שלכם מספיק כדי שיהיו מעוניינים להיות בקשר אתכם. קחו בחשבון שיש סיכוי נמוך שמשקיעים ישקיעו בסטארטאפ שלכם אחרי פגישה אחת בלבד, אבל אם הם מספיק מתעניינים תוכלו להרחיב בפגישות ההמשך. אחרי שכיסיתם את מרכיבי המפתח הסטנדרטיים של המצגת שלכם, שימו לב שאתם מסיימים עם מסר משמעותי ויעיל – סכמו את נקודות החוזק שלכם והעצימו את הסיבה שבגללה הם צריכים להשקיע בסטארטאפ שלכם.

לסיום, הראו התרגשות ותשוקה לגבי הרעיון שלכם! משקיעים רוצים לראות מישהו שמתרגש מהרעיון שלו/שלה וביטחון עצמי הוא גם חיוני כדי להעביר את המסר הנכון למשקיעים. בעוד שאתם רוצים שהפתרון שלכם יהיה הדבר שיבלוט, זכרו כי אתם גם חלק מהפתרון. אל תתנו לתגובות שליליות להרפות את ידיכם – לכל משקיע עניין שונה ומטרות שונות, אז שמרו על אופטימיות ואל תוותרו!

Visit us on Facebook!