צוות לעניין

כפי שבטח הבנתם, מאמר זה לא יעסוק בדמויות המפורסמות מסדרת הטלוויזיה של שנות ה-80, אלא בהעסקת עובדים שעשויים להוסיף ערך לחברת הסטארט-אפ שלכם בראשית דרכה ואשר יהוו את הצוות המנצח.

על מנת לסייע במשימה קשה זו, ריכזנו עבורכם מספר הצעות:

  1. הגדירו את רשימת הכישורים הנדרשים לתפקיד והשוו את הכישורים הללו לכישורי המרואיינים. עובד שעשה תפקידים דומים בעבר עדיף מעובד ללא ניסיון, שכן הכשרת עובד חדש מבזבזת זמן ומשאבים יקרים.
  2. ניסיון הוא המפתח, אולם אין לזלזל בפוטנציאל. המפתח הוא לא לבחון שנות ניסיון אלא ניסיון בפועל בתפקידים ובמשימות אותם אתם רוצים שהעובדים יבצעו. יש לנסות ולצפות האם גם בעוד כמה חודשים/שנים, במידה ומטרות החברה ישתנו, העובד יוכל להתאים לתפקידים העתידיים. במידה ולא, אתם עלולים למצוא עצמכם עם עובד נפלא היום אשר עשוי להיות חסר ניסיון ויכולת להתמודד עם המשימות והאתגרים החדשים בעתיד. בהתאם, אין לשפוט את העובד אך ורק על סמך הישגיו/ה עד למועד הריאיון, אלא לנסות ולהבין האם קיים פוטנציאל. ניתן לבחון זאת באמצעות מתן משימות או פרויקטים קטנים, או כחלופה לנסות ולדלות מידע בנוגע לתכונות רלוונטיות מתוך ניסיון העבר שלהם, כגון תחרותיות, הישגים והתמדה.
  1. כמה לשלם וכמה להציע. מציאת העובדים המוכשרים ביותר עשויה להיות עסק יקר, במיוחד בשוק התחרותי של היום, ולכן זוהי דילמה רצינית לסטארט-אפ בראשית דרכו. קיימות מספר דרכים למשוך את העובדים הללו ואחת מהן היא מציאת האיזון הנכון בין גובה המשכורת לבין הענקת אופציות למניות בסטארט-אפ. חשוב לזכור שנושא זה תלוי בנסיבות החברה (המצב הפיננסי שלה ואופציות קודמות שהוענקו לעובדים ויועצים) וכן במועמד עצמו.
  2. אין כלל אחד שמתאים לכולם, והשלב הראשון הוא לזהות מהו הדבר הכי חשוב לסטארט-אפ שלכם. העסקת עובדים מצריכה זמן, מאמץ ונטילת סיכונים, אך עם האנשים הנכונים הסטארט-אפ שלכם יוכל לצמוח כך שהשקעת הזמן והמשאבים המרובים בשלבים המוקדמים תשתלם.
Visit us on Facebook!